Splitleasing

DEL OMKOSTNINGERNE TIL BILEN MED SPLITLEASING

Med splitleasing har du muligheden for at etablere to identiske leasingaftaler, og dele udgifterne til køretøjet mellem dig og din arbejdsplads/virksomhed. Det er særligt attraktivt for dig der hovedsageligt anvender køretøjet til virksomhedens formål.

SÅDAN UNDGÅR DU SKAT AF FRI BIL MED SPLITLEASING

Siden 2001 har skatterådet åbnet for at benytte sig af splitleasing, der også er kendt som deleleasing eller delleasing. Splitleasing er et arrangement, hvor et firma og en privatperson indgår leasingaftale på den samme bil.

Når du og din arbejdsgiver indgår aftale om at der stilles en firmabil til din rådighed, vil du blive beskattet af værdien af fri bil. Men ved at lave en splitleasing aftale indgår du og arbejdsgiveren hver jeres identiske leasingaftale med leasingselskabet om den samme bil.

Ordningen gør det muligt at du selv kan betale for den private kørsel, og derfor ikke bliver beskattet af fri bil.

SPLITLEASING OG BETALINGEN EFTER FORBRUG KAN VÆRE EN FORDEL

Hvis du eksempelvis benytter bilen 75 % til erhvervskørsel og kun 25 % til privatkørsel kan splitleasing være en fordel. For ved at deles om aftalen, skal du kun betale for 25 % af omkostningerne ved at benytte bilen privat.

En forudsætning for splitleasing er, at der fastsættes en holdbar fordelingsnøgle mellem erhvervs- og privatkørsel. Det gøres ved at der løbende føres kontrol over kørselsforbruget. Således at fordelingen mellem private- og den firmamæssige kørsel løbende kan dokumenteres.

Car og Bikecollector Leasing gør at kørselsregnskabet bliver en leg. Ved hjælp af bilens GPS-tracking enhed, laves der automatisk kørselsregnskab, og du skal blot godkende og fordele. Moderne splitleasing er enkelt, og tæt på at være uden gener i dagligdagen.

Uanset hvilken leasingform du vælger, vil registreringsafgiften blive betalt forholdsmæssigt. Det gør at du som leasingtager har en lang række fordele, som lav kapitalbinding, begrænset værditab og høj grad af værdisikkerhed i investeringen.

Generelt er leasing skattemæssigt begunstiget, og ikke kun for så vidt angår privat beskatningsreglerne og beskatning af fri bil. Du vil også opleve besparelser på selve driften af leasingaftalen, sammenlignet med traditionelt køb.

NEM HÅNDTERING AF SPLITLEASING KØREBOGEN

Moderne systemer og GPS overvågning af bilen, gør kørebogen til en leg. Er du gadgets ekspert vil du elske vores elektroniske kørebog, der er rig mulighed for at tilpasse systemet til din hverdag. Du kan eksempelvis vælge turens formål under turen med den lille medfølgende fjernbetjening, eller hvad med automatisk forudprogrammet valg af turens formål.

Du kan eksempelvis vælge at kørsel efter kl. 17:00 skal være privat og tidligere erhvervsmæssig kørsel, og så videre.

Vi har et bredt udvalg af finansieringspartnere og sørger altid for den bedste løsning til kunden.